Всички помним, че Великден бележи края на дългите и сурови пости . На

...
Всички помним, че Великден бележи края на дългите и сурови пости . На
Коментари Харесай

Какво в никакъв случай НЕ може да се прави на светлия празник Великден!

Всички помним, че Великден бележи края на дългите и сурови пости . На този ден съгласно националните вярвания можете да вършиме всичко, стига заниманията ви да ви носят наслада. Но съгласно свещениците Великденските забрани към момента съществуват. Има неща, които никога не би трябвало да се вършат на светлия празник Великден! За благополучие всички те могат да бъдат изброени в една публикация.

Великденски забрани и аргументите за тях

Работа – не. Почивка – да!

Във Великденската неделя човек е предопределен да си почине от труда на праведния. Съответно в този ден е по-добре да не работите и да не се грижите за къщата. Чистият четвъртък е съвършен за общо разчистване. За кулинарни опити с козунаци – петък. И в неделя би трябвало да почивате.

Отделете време, с цел да донесете хубост

На светлия празник Великден от първостепенно значение са чистите мисли , а не красивото лице . Ето за какво духовенството предлага да отложите подстригването, боядисването на косата или визитата в салон за хубост за различен ден. Вместо това помислете какво положително дело можете да извършите на Великден!

[Какво никога не може да се направи на светлия празник Великден]

© Depositphotos

Без визити на гробища

На Великден е мощно обезкуражително да посещавате гробището. За проявата на скръбта и спомените за починалите има последование след Великден. Самият празник Великден би трябвало да премине в наслада в фамилния кръг, а не в горест и самотност в двора на църквата.

Внимавайте в приказките

Свещениците призовават да прекараме Великден в доброта . Всякакви разправии и кавги, изключително с остатък от непристоен език, могат да се нарекат единствено противовес на положителното! Същността на псувните и разправите са солидни отрицателни емоции . Основата на празника Великден е позитивно и единствено позитивно!

Използвайте умерено

Да, Великият пост свърши. Но това не значи, че на Великден можете да прекалите с храната и питиетата! Кагорът на великденската софра е потребно и прелестно нещо, без подозрение. Въпреки това всеки естествен човек ще се ограничи до няколко чаши вино и няма да се любува в случай че прекали.

Оценявайте храната

Накрая подчертаваме: строго е забранено да се изхвърлят осветени храни от великденската софра. Ако можете, използвайте остатъците от козунак и яйца в готвенето. И в случай че не, не се колебайте да нахраните животните с тези останки. Божиите създания, както никой различен, са заслужили своя дял от пасхалната берекет, църквата разрешава това.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР